Томати у власному соку без оцту на зиму пальчики оближеш

Як зробити смачні Томати у власному соку без оцту на зиму в банках пальчики оближеш в домашніх умовах простий рецепт. Обожнюю! Мамині закрутки! Особливо ті, що без оцту. Тому що тоді їх може є і мій чоловік😅 Томати у власному соку! Рецепт від моєї мами. ❤️ І в кінці секретики від неї. Розрахунок приблизно на 3 літрову банку. Приблизно тому, що кількість соку залежить від щільності залягання томатів у банку.

Інгредієнти

1,5 літра томатів перетертих без шкірки
2,5 ст. л. солі
3 ст. л. цукру
3-4 горошини запашного перцю
2-3 аркуша лаврушки
2-3 гвоздички
Помідори

Томати у власному соку без оцту на зиму пальчики оближеш покроковий рецепт

1. Помідори щільно укласти в стерилізовані банки, Залити окропом, закрити кришкою, накрити рушником. Починати варити сік зі спеціями, знімати піну і варити до тих пір, поки піна перестане з’являтися. Близько 15 мин.

2. Коли сік готовий, злити воду з помідор і залити киплячим соком. Закатати стирилизованными кришками. Перевернути, накрити рушником і залишити до повного остывания.

3. Дуже важливо! Набратися терпіння і дати їм постояти хоча б місяць. Мама двічі заливає томати в банку окропом. Обов’язково пробувати сік на смак і регулювати під себе сіль і цукор. Адже різні сорти томата мають різний смак. Сік повинен бути смачним. Томати для соку Мама перетирає на тертці. Я запропонувала блендером. Думаю на смак не вплине, але зовні в банку перетерті хочеться з’їсти больше.

Відео рецепт 👇