Як зробити вялені томати в сушарці для овочів на зиму

Як зробити В’ялені томати в сушарці для овочів на зиму в олії в домашніх умовах рецепт простий і швидкий.

Інгредієнти

(Якщо немає сушарки, то ТАК готую в духовці)

Посипати:
Сіль 1чл
Цукор 2чл
Суміш сухих трав (чебрець, майоран, базилік, розмарин, я ще люблю трохи м’яти/меліса)
Побризкати оливковою олією
Маленький шматочок часнику на кожну часточку (можна сублімований)

Масло можна взяти будь-яку: ✅ звичайна соняшникова ✅ запашне соняшникова ✅ оливкова.

Як зробити в’ялені томати в сушарці для овочів на зиму покроковий рецепт

1. Прибираю в духовку. Режим «конвекція». 100 С на 3 години. 2-3 рази відкриваю дверцята, витираю вологу зі скла і всередині, якщо є і випускаю пар зайвий. Вимикаю духовку. Під дверцята підкладаю олівець і залишаю до повного остывания.

2. Беремо масло. Прогріти до 110С. Залити банки, щільно закрити, остудити. Зберігаю в банці в холодильнику. Якщо закочувати, то банки стерилизую перед викладенням помідор і заливкою масла і додаю ложку 70% оцту, як консервант.

3. Якщо зберігати в холодильнику, то можна додати свіжий розмарин в банки перед закруткою, головне – насухо витирати листочки, ні краплі вологи бути не повинно. Можна без масла просто заморозить.