Маринований виноград як оливки на зиму в банках домашній

Маринований виноград як оливки на зиму в банках домашній простий рецепт. Буває, що діти постійно просять виноград і раптом ..втрачають до нього всякий інтерес і для кексу його багато…тоді можна зробити маринований і потім запікати з ним м’ясо, подавати на стіл як закуску…ну і просто так він дуже цікавий, незвичайний, а всі ці тонкий аромати спецій 🔥 …
Приготувати можна маленьку порцію з 3-4баночек, а потім вже побільше, якщо сподобається)) Якщо маринад залишається, то можна просто залити гарячим трохи винограду і часточки яблук, прибрати остиглу баночку в холодильник і через день продегустувати, я ще в таку баночку додаю гілочку розмарину або чебрець🤫😉🤍

Інгредієнти

виноград без кісточок чорний і білий
кориця 1 велика паличка
запашний перець горошком за 2-3 шт на банку
рожевий перець горошком по 2г на банку
гвоздика-2 бутона на банку

на 1 літр води
сіль 3г
цукор 130г
оцет яблучний 60мл

на 6 баночок по 680мл і 2 баночки по 350мл
потрібно 2 літра маринаду і близько 4кг різного винограду

Маринований виноград як оливки на зиму в банках домашній покроковий рецепт

1. В чисті банки розкласти перець, гвоздику і трохи кориці, додати виноград. На плиті довести до кипіння воду з цукром і сіллю, розлити гарячу рідину по банкам з виноградом і прикрити крышками.
2. Залишити на 30 хвилин. Через півгодини злити рідину банок. Можна прикривати банки щільно зворотною стороною друшляка або використовувати кухоль з дірочками, додати ще 50мл води (на всякий випадок, раптом ви забаритеся і википить сильно багато маринаду, щоб точно вистачило).
3. Поставити рідина на вогонь, довести до кипіння, влити оцет, пару хвилин прокип’ятити. розлити гарячий маринад в банки, закрутити кришки. Перевернути догори дном, укутати ковдрою і залишити до повного охолодження. Зберігати в прохолодному месте.