Варення конфітюр з гострого перцю эспелет на зиму

Як смачно зробити домашнє Варення Конфітюр з гострого перцю эспелет на зиму простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. І де ти раніше була з цим рецептом??!!! Чесно кажучи, де й завжди, просто придивлялася, потім вирішила готувати і жодного разу не пошкодувала. Рецепт відправляється в книгу постійних перевірених рецептів, а я готуюся до приготування другої партії (тільки погостріше🌶🔥). Отже, рецепт з Іспанії, країни Басків, – конфітюр з гострого перцю ЭСПЕЛЕТ.

Інгредієнти

🌶перець болгарський (краще червоний) – 900г
🌶перець червоний пекучий – 200г
🌶цукор коричневий – 220г
🌶сік лимона – 40 мл
🌶вода – 4-5 ст. л.
🌶сіль – за смаком і бажанням. Додала близько 2 ч. л., але в оригінальному рецепті сіль відсутній)

Варення конфітюр з гострого перцю эспелет на зиму покроковий рецепт

1. Весь перець очистити від насіння, подрібнити блендером, але без фанатизму, до дрібних крупинок. Каструлю поставити на вогонь, цукор змішати з соком лимона, водою, нагрівати до повного растворения.

2. Додати в сироп перець, довести до кипіння, зняти пінку, посолити і варити на соеднем вогні 40-50 хв. Розкладаємо по стерилизовпным баночках і закриваємо кришками. Конфітюр виходить чарівного кольору і структури, з легким гоструватим послевкусием.

3. загалом, чарівна річ, і як хороша з сиром (исппобовано)! Так і з птицею і м’ясом точно подружиться. До речі, якщо любите погостріше, не видаляйте насіння в гострому перці, ну або хоча б не у всіх перчинках.