Варення джем з калини без кісточок на зиму

Як смачно зробити Варення джем з калини без кісточок на зиму простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Ні для кого не секрет, що це дуже корисна ягода! Але сушити, а потім заварювати не завжди є бажання. А у вигляді джему дуже смачно і зручно! Можна приготувати морс або чай, додаючи кілька ложечок готового джему.

Інгредієнти

Калина з гілочками – 2 кг
Вода – 150 мл
Цукор – 1,5 кг

Варення джем з калини без кісточок на зиму покроковий рецепт

1. Ягоди промиваємо і складаємо в каструлю. Додаємо води і тушкуємо під кришкою на слабкому вогні близько 5 мин.

2. Потім перетираємо крізь друшляк. У пюре насипаємо цукор і варимо 5 хв, постійно помешивая.
3. Зберігаємо в скляних баночках в холодному місці. ⠀

4. Аромат не всім подобається, тому готувати краще на самоті під приємну музику! 😀

Відео рецепт 👇