Як зробити домашнє яблучне пюре дівчисько на зиму найпростіший рецепт. Сьогодні яблучне пюре – найулюбленіша з моїх заготовок, але найбільш травмонебезпечною 😂😂😂! Хто хоч раз робив, точно знає, як це пюре фырчит і “плюється” на всі боки, залишаючи хворобливі опіки там, куди прилетить 😅! Настійно рекомендую прийняти всі заходи захисту, одягти високі рукавички, фартух і, якщо є, окуляри зварника 🙈🙈🙈 і лише тоді братися за справу 😉👌!
Інгредієнти
(вихід 4 банки об’ємом 240 мл):
1,3 кг яблучного пюре (~1,8 – 2 кг яблук)
12-15 г підсолоджувача PREBIO SWEET або 120-150 г цукру (солодкість можна регулювати за смаком або зовсім нічого не додавати, якщо яблука солодкі)
Домашнє яблучне пюре дівчисько на зиму покроковий рецепт
1. простерилізувати Банки, кришки прокип’ятити 3-5 хвилин. Яблука розрізати навпіл, видалити тільки палички і “попки”. Запекти в духовці до повного розм’якшення. Режим – конвекція, 170-180°, 20-25 хвилин. Протерти крізь сито, має вийти ~1,3 кг пюре. Пюре помістити в високий сотейник з товстим дном на середньому вогні, довести до кипения.
2. Врахуйте, що перші бульки і “плювки” з’являться набагато раніше, ніж маса набере потрібну температуру, а довести її треба до 96-98°. Тому запасаємося терпінням і, інтенсивно помішуючи, уварюють наше пюре 20-25 хвилин мінімум. Краще вимірювати температуру термометром! Якщо погано прогріється масу, є ризик псування!!!
3. Гарячої масу швидко розкласти по банках, банки закрутити! УВАГА!!! Якщо банки стандартні під закрутку, перевернути! Якщо, як у мене з-під дитячого харчування з дрібною різьбою, то не перевертати, ці кришки не тримають таких високих температур!!! Залишити банки кришками вгору!
4. Укутати банки в товсте ковдру і залишити на 5-6 годин. Потім дістати, струснути кілька разів і повністю остудити. Якщо все зробите правильно, можна зберігати без холодильника! Якщо сумніваєтеся в правильності, зберігати в прохолодному место!!!