Як зварити полуничне варення щоб ягоди залишилися цілими на зиму

Як зварити полуничне варення щоб ягоди залишилися цілими на зиму густе простий рецепт в домашніх умовах. Варення за рецептом вийде при строгому дотриманні всієї технології, я не беру для цього варення ягід менше ніж півтора-два кг. Більше теж не беру, тк доведеться довго випарювати, тому роблю частинами по кілька баночок.
Ароматне полуничне варення з цільними ягідками і густим конфітюром. Додайте ваніль за бажанням, тільки не використовуйте хімічний ванілін. Беріть стручок, розріжте його, дістаньте насіння ножем і використовуйте. Порожній стручок можна покласти в банку з цукром для ароматизації. Я беру насіння ванілі в сиропі 2 ст л.

Інгредієнти

✔️2кг полуниці
✔️2кг цукру
✔️стручок ванілі (або 2 ст ложки ванілі в сиропі) за бажанням
✔️вода 4 ст л
✔️вершкове масло 1 повна чл

Як зварити полуничне варення щоб ягоди залишилися цілими на зиму покроковий рецепт

1. Полуницю промити, видалити хвостики і просушити. Беріть однакові ягоди середнього розміру, не м’яті! Пружні! Я готую в воке, мені так зручно, беріть або широкий сотейник або таз Воду на гарячий вок, щоб відразу пішов пар і зверху підготовлену клубнику.
2. Раз у 2 хвилини протягом 8 хвилин акуратно м’якої силіконової лопаткою перевертаю ягоди Почне виділятися полуничний сік, готуємо на вогні вище середнього, через 8 хвилин додаю цукор і акуратно перемішуємо, варимо 5-6 хвилин Як почне утворюватися піна кидаю невеликий шматочок вершкового масла, масло видалить пенку.
3. Або зніміть пінку стандартним способом. Як час варіння вийшло шумівкою відділяю ягоди від сиропу, сироп повертаю на плиту і варю близько 40 хв до потрібного загущення, занурюю ложку, набираю сироп, як охолоне дивлюся на його густину. Почніть перевіряти через 30 мин.
4. Як сироп готовий, повертаю полуницю в сироп і даю прокипіти ще 2-3 хвилини, вимикаю і додаю ваніль, акуратно перемішуємо. Даю варенню охолонути до ранку, вранці розкладаю по стерилізованим банкам, закручую стерилізованими кришками. Зберігаю в темній кладовке.