Веганську вершкове масло домашнє

Веганську вершкове масло домашнє простий рецепт.

Інгредієнти

225 гр. рафінованої кокосового масла
3 ст. л. оливкової олії
1 ч. л. харчових дезактивованиї дріжджів (за бажанням)
½ ч. л. солі (за бажанням)
1 ст. л. морквяного соку (для кольори, можна без нього)
130 мл соєвого молока (кімнатної температури)
1 ч. л. яблучного оцту

Веганську вершкове масло домашнє покроковий рецепт

1. Застеляємо форму для масла пергаментним папером. Розтоплюємо кокосове масло, охолоджуємо до кімнатної температури, потім поміщаємо в блендер з оливковою олією, харчовими дріжджами, сіллю і морквяним соком. З’єднуємо соєве молоко кімнатної температури і яблучний оцет, даємо хвилинку настояться.

2. Потім відправляємо в блендер, збиваємо 5 секунд і відразу ж перелити в підготовлену форму. Відправляємо в холодильник мінімум на 4 години. ⠀

3. ВАЖЛИВО: кокосове масло і соєве молоко повинні бути кімнатної температури для ідеальної текстури. В ідеалі суміш повинна бути рідкою, але якщо вона не дуже рідка, нічого страшного 🙌. ⠀ Добре зберігається в холодильнику до 14 дней.