Консервований щавель на зиму в банку

Як зробити домашній Консервований щавель на зиму в банку простий рецепт 🌿 Друзі, для вас — простий спосіб зберегти першу вітамінну зелень 👍

Інгредієнти

(на 2 банки по 0,5 л):

листя щавлю — 1 кг.;
сіль — 2 ч. л.;
вода — 4 склянки.

Консервований щавель на зиму в банку покроковий рецепт

1. Щавель перебираємо, зрізаємо зіпсоване і промиваємо. Обсушуємо листочки в друшляку або на рушник; Ріжемо листя на тонкі смужки; В каструльці кип’ятимо воду і вимикаємо вогонь, кладемо туди ж листя на 5 минут.
2. Перемішуємо і залишаємо ще на 2 хвилини під кришкою; Розкладаємо готовий щавель по стерилізованим баночках, заливаємо до верху розсолом і щільно закриваємо;
3. Перевертаємо банки кришками вниз, закутуємо і даємо охолонути. Зберігаємо заготовку в прохолодному месте.