Варення з помідорів чері червоних на зиму

Домашнє Варення з помідорів чері червоних на зиму простий рецепт в банках.

Інгредієнти

1 кг помідор черрі
700-800 гр цукрового піску
05 год/л лимонної кислоти
4-5 шт гвоздики

2 шт банки 300 мл
2 шт кришки

Варення з помідорів чері червоних на зиму покроковий рецепт

1. Гарненько моєму помідори, прибираємо хвостики і даємо стекти на друшляку. Потім робимо в декількох місцях дірочки (можна і зубочисткою). Потім по рядах з цукровим піском відправляємо в тару.

2. Закриваємо кришкою і залишаємо поки буде виділятися сік (я помітила виділення соку на другий день). Потім відправляємо на повільний вогонь, після того, як починає кипіти залишаємо 15 минут.

3. Забираємо з вогню і залишаємо на 10-12 годин і так повторюємо 4-5 разів. Дивлячись якого кольору хочете щоб було ваше варення. Якщо соку багато виходить, помідори можете на тимчасово зняти з тари, сік варити до густоты.

4. А потім помідори відправити туди, це доячи того, щоб сироп був густим і щоб помідори повністю не розвалилися. У самому кінці додаємо лимонну кислоту і гвоздику. По банкам і закрываем.

Відео рецепт 👇