Домашня ковбаса, шинка рублена з свинини і курки

Домашня ковбаса, шинка рублена з свинини і курки простий рецепт. ПРИГОТУЙТЕ ШИНКУ У СЕБЕ ВДОМА! КОВБАСУ БІЛЬШЕ НЕ КУПУЮ! 🔥

Інгредієнти

1200 г свинячої шиї
650 г курячого філе
100 г крижаної води
30 г солі (50% кухонної і 50% нитритной солі) Сіль – 2 % від ваги м’яса, я додала не багато менше
2 г чорного меленого перцю
Суха аджика – 1 ч. л.

Домашня ковбаса, шинка рублена з свинини і курки покроковий рецепт

1. Свинячу шию розрізати на 2 частини. 1 частина дрібно нарізати. Десь 1,5 на 1,5 див. Другу частину свинячої шиї подрібнити у фарш ( вставлена велика насадка). Куряче філе нарізати маленькими кубиками. До м’яса додати 30 г солі ( 50% кухонної і 50% нитритной солі).

2. Солі додавати – 2 % від ваги м’яса, я додала трохи менше. Додати чорний перець, суху аджику, крижану воду. Добре перемішати, до появи білкових ниток, приблизно 10 хвилин. М’ясо повинно бути холодним. Контролюйте Температуру термометром.

3. До кінця замішування температура не повинна перевищувати 12 градусів. Відправити в холодильник на 24-48 год. Я буду використовувати рукав для запікання. Можна скористатися ковбасними оболонками. Готовий фарш розділити на 2 частини. Загорнути в плівку, м’ясо добре утрамбувати, щоб не було пустот.
4. Щільно загорнути, кінці зав’язати ниткою. У каструлю налийте воду і розігрійте до 80°. Опустіть батони в каструлю з водою ( зверху накрити кришкою). Відправити в розігріту до 75° С духовку на 2-2,5 години. Поки температура всередині батона не досягне 72°.

5. Перевірити можна кухонним термометром. Через зазначений час ковбасу швидко охолодити під проточною водою (крижаний). Прибрати в холодильник на 5-6 годин до повного охолодження. Шинка готова. Зберігати можна 7 днів. Спробуйте приготувати домашню шинку. Смачніше, ніж будь-яка ковбаса з магазину. Буду рада вашим лайкам та коментарів по темі рецепта:)

Відео рецепт 👇