Апельсинові цукати з кірок апельсинів в духовці

Як смачно зробити Апельсинові цукати з кірок апельсинів в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

✔️15-20 апельсинів
✔️1,5 кг цукру
✔️Сік 3-4 апельсинів
✔️сік 1 лимона або 0,5 ч. л. лимонної кислоти

Апельсинові цукати з кірок апельсинів в духовці покроковий рецепт

1. З апельсинів зняти шкірку, нарізати. Скласти в каструлю і залити водою. Довести до кипіння і варити 15 хвилин. Злити воду повністю. Знову залити водою, довести до кипіння і слить.
2. Додати трохи води (приблизно дві склянки), всипати цукор, додати сік апельсина і сік лимона. Варити на повільному вогні до практично повного випаровування жидкости.
3. Часточки повинні стати прозорими, яскравого насиченого кольору, а сироп густим. Далі викласти часточки на папір для випічки (беріть гарну, інакше все прилипне), і поставити сушитися на 4-6 годин при температурі 60 градусов.
4. Чим довше сушити, тим твердіше будуть цукати. Готові цукати зберігати в щільно закритому контейнере.