Кабачкова ікра на зиму з оцтом, часником без помідорів простий рецепт. ⠀ В цьому році на дачі сталося нашестя кабачків, тому я озброїлася ключем і взялася за закрутки. 😎 Початку зі своєю коханою кабачкової ікри. Вийшло прям дуже смачно! Я задоволена результатом! Ділюся з вами). ⠀ До речі, якщо ви не дуже дружите з закрутками, як я, то раджу почати з цієї ікри, знаєте, як затягує 😆. ⠀
Інгредієнти
•2,5 кг кабачків
•650 г моркви
•650 г цибулі
•100 мл (90 г) соняшникової олії
•30 г часнику
•25 мл оцту 9%
•чорний мелений перець, мелені насіння пажитника за смаком ~ по 1 ч. л.
⠀
Заливка
•160 г томатної пасти
•40 г цукру
•30 г солі
•150-200 г води
Кабачкова ікра на зиму з оцтом, часником без помідорів покроковий рецепт
1. Цибулю нарізати великим кубиком або чвертю кільця. Моркву натерти на тертці. Кабачки нарізати середнім кубиком. При необхідності (якщо кабачки вже немолоді) – попередньо почистити у них шкірку і м’якоть від насіння. ⠀
2. У велику каструлю налити олію, розігріти; обсмажити цибулю до рум’яного кольору, потім всипати моркву і тушкувати під кришкою все разом близько 5 хвилин. ⠀ Помістити зверху кабачки, залити заливкою. ⠀ Заливку: змішати томатну пасту, цукор, сіль і окріп. *кількість води залежить від водянистості кабачків. ⠀
3. Закрити кришкою, тушкувати; через 10 хвилин добре перемішати. Дочекатися закипання і з цього моменту тушкувати під закритою кришкою на маленькому нагріванні – 1 годину. ⠀ Через годину, зняти з вогню, додати часник, чорний перець і пажитник (можна без нього, але з ним виходить той самий смак магазинної ікри).
4. Пробити подгружным блендером. *При необхідності на цьому етапі можна додати додатково сіль/цукор за смаком. ⠀ Поставити на вогонь, закрити кришкою – маса буде дуже булькати і бризкатися. Варити ще 30 минут.
5. Потім додати оцет (якщо не будете закручувати на зиму, то оцет можна не додавати), і ще 10 хвилин прокип’ятити. ⠀ Відразу ж розкласти в гарячі стерилізовані банки, закрити стерильними кришками. Закрутить.
6. Укутати в ковдру до повного охолодження. *я банки мою і стерилизую в духовці (ставлю в холодну і вмикаю нагрівання 160 градусів), кришки кип’ячу на плиті. ⠀ Вихід приблизно ~ 3 л икры.