Як варити малинове варення з цукром на зиму домашнє

Саме час пити малиновий чай. Ловіть рецепт дуже смачного і корисного малинового варення. Як варити малинове варення з цукром на зиму домашнє класичне простий рецепт.

Інгредієнти

* малина (свіжа): 1 кг;
* цукор: 1,2 кг.

Як варити малинове варення з цукром на зиму домашнє покроковий рецепт

1. Спочатку малину перебираємо. Видаляємо сміття і зіпсовані ягоди. Потім промиваємо підготовлені ягоди через друшляк під слабким струменем води. Коли стече вся рідина, відправляємо малину в емальовану чашку і пересипаємо цукром. Ретельно перемішуємо і ставимо в холодне місце на 3-4 часа.

2. Після того, як розчиниться цукор в малиновому сиропі, ставимо посуд на слабкий вогонь. Помішуючи дерев’яною ложкою, доводимо сироп до кипіння. Далі зменшуємо вогонь до мінімуму і знімаємо з поверхні пенку.

3. Варимо приблизно 7 хвилин і прибираємо з вогню, повторюємо це прийом два рази. Розливаємо гаряче варення в стерилізовані скляні банки, закриваємо кришками і ставимо в холодне місце. Бажано банки брати невеликого объема.

Відео рецепт 👇