Варення з дині на зиму з імбиром і лимонною кислотою

Домашнє варення з дині на зиму з імбиром і лимонною кислотою дуже смачне простий рецепт. Це незвичайне ароматне варення нагадає вам про сонячне літо сніжною зимою ☀️.

Інгредієнти

диня — 1 кг.;
цукор — 500 гр.;
корінь імбиру — шматочок 4-5 см;
лимонна кислота — ¾ ч. л.

Варення з дині на зиму з імбиром і лимонною кислотою покроковий рецепт

1. Диню моєму, видаляємо насіння і зрізаємо шкірку, ріжемо невеликими кубиками; Перекладаємо диню в каструлю, засипаємо цукром і залишаємо на пару годин;
2. Ставимо каструлю на слабкий вогонь, доводимо до кипіння і проварюємо 10 хвилин, знімаючи піну. Вимикаємо вогонь і даємо повністю охолонути;
3. Імбир очищаємо, ріжемо шматочками і додаємо до дині, варимо ще 10 хвилин; Витягуємо імбир і розливаємо варення по стерилізованим баночкам.