Полуничний торт з мусом, конфі і шифонным бісквітом

Полуничний торт з мусом, конфі і шифонным бісквітом простий рецепт «ПОЛУНИЧНА ФЕЄРІЯ»🔸 Це дуже ніжний, просочений і легкий торт, він буквально тане в роті😋.

Інгредієнти

ШИФОНОВИЙ БІСКВІТ
* Борошно – 130 гр.
* Яйця С1 – 4 шт.
* Цукор – 140 гр.
* Розпушувач – 10 гр.
* Сіль – 1/4 ч. л.
* Рослинна олія – 50 мл
* Холодна вода – 75 мл.
* Ванільний екстракт – 1/2 ч. л. Або пакетик ваніліну.

ПОЛУНИЧНИЙ МУС
* Желатин порошок – 5 гр.
* Полуничне пюре – 90 гр.
* Вершки 33% – 125 мл
* Сирний сир або сир – 50 гр.
* Цукор – 35 гр.

ПОЛУНИЧНЕ КОНФІ
* Полуниця – 200 гр.
* Цукор – 70 гр.
* Крохмаль кукурудзяний – 12 гр.

Полуничний торт з мусом, конфі і шифонным бісквітом покроковий рецепт

1. ШИФОНОВИЙ БІСКВІТ:
1. У мисці змішати всі сухі інгредієнти, перемішати.
2. Яйця розділити на білки і жовтки, білки скласти в чашу міксера, а жовтки додати в борошняну суміш, туди ж масло і воду, добре перемішуємо вінчиком.
3. Білки збиваємо з дрібкою солі до щільних пік.
4. Підмішуємо білки до борошняної маси, акуратно перемішуємо лопаткою.
5. Виливаємо у форму 16 див. Випікаємо при 160 гр. близько 40 хвилин. Готовий, ще гарячий, бісквіт перевертаємо і повністю охолодити, потім дістаємо з формы.
2. ПОЛУНИЧНИЙ МУС:
1. Желатин замочити в холодній воді.
2. Пюре нагріти до закипання, додати желатин, сирний сир і пробити масу заглибним блендером. Остудити до кімн. темп.
3. Вершки (холодні) збити до м’яких пік. Акуратно підмісити до полуничної масі лопаткою.
4. Вилити у форму 14 см в діаметрі, повністю заморозить.
3. ПОЛУНИЧНЕ КОНФІ:
1. Полуницю порізати не дуже дрібно, скласти в сотейник, додати цукор, довести до кипіння.
2. Додати крохмаль, розведений у 2 ст. л холодної води, проварити ще близько 2х хвилин, зняти з вогню, остудить.
4. Далі в каруселі – https://www.instagram.com/p/Ch7Z_F6IRN-/