Сирні булочки з начинкою з яблук і кориці

Як зробити Сирні булочки з начинкою з яблук і кориці рецепт простий. Дуже ніжні і смачні булочки! Сподобалися всім! Дуже швидкий варіант – без тривалих опар і танців з бубном. 😄 Але результат все одно відмінний, і булочки довго залишаються м’якими. Давно хотіла їх спекти, а коли зібралася, побачила, що сиру у мене залишки, тому зробила свій варіант тесту і ось таку начинку, але формування, як у Наталки. Класна ☺️👍

Інгредієнти

Тісто:
•350 г борошна пшеничного в/з
•140 г молока (або 140 г води + 15 г сухого молока)
•12 г пресованих дріжджів (або 4 г сухих)
•40 г цукру
•4 г солі
•1 шт яйце с1
•70 г сиру (однорідного без крупинок)
•35 г вершкового масла

Начинка:
(приготувати заздалегідь поки тісто на бродінні)

•200 г м’якоті яблука дрібним кубиком
•40 г цукру
•0.5 ч. л. кориці
•40 мл води
•10 г крохмалю

Сирні булочки з начинкою з яблук і кориці покроковий рецепт

1. Пресовані дріжджі розчинити у воді (сухі змішати з борошном). З’єднати всі інгредієнти, крім олії, почати заміс тіста. При появі ознак еластичності тіста – внести частинами трохи розм’якшене вершкове масло. Повністю вмішати в тісто. ⠀

2. Бродіння 1.5-2 години при температурі 24 градуси. Через 40-45 хв від початку бродіння 1 раз акуратно тісто обім’яти. Выброженное тісто виросте в об’ємі ~ в 2.5 рази, буде повітряним. ⠀ Поділити на 12 шматочків ~ по 60 р. Округлити, накрити плівкою, залишити на ~ 15 мин.

3. Начинка:
Все з’єднати в сотейнику на невеликому нагріванні, помішуючи, дочекатися загустіння. Остудить.

4. Формування:
Розкачати кожен шматочок тіста в овал, помістити на один край ложечку начинки, згорнути рулетом (як на відео).

5. Помістити на деко, накрити плівкою. Розстойка ~30-40 хв при 24-25 градусах. Змастити сумішшю яйця з молоком. Випікати при 180 градусах близько 20-25 мин.

Відео рецепт 👇