Торт тірамісу порційно в склянці

Як смачно зробити Торт тірамісу порційно в склянці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. До речі, класичний італійський тірамісу готується зі збитими білками, сирими жовтками і маскарпоне. Ніяких вершків. Я все це знаю, нооооо тірамісу за цим рецептом – просто вогонь! Швидко готувати і смак незабутній.

Інгредієнти

Кава – 2-3 гуртки (я варю обов’язково)
Жовтки – 4 шт
Цукор – 70 гр
Вершки 33-35% (для збивання) – 250 мл
Маскарпоне – 250 гр
Цукрова пудра – 50 гр
Печиво Савоярді
Ванільна паста 0,5 ч. л

Торт тірамісу порційно в склянці покроковий рецепт

1. 3аймемся кремом: відокремлюємо жовтки від білків і на водяній бані добре збиваємо 4 жовтки з цукром, маса збільшиться вдвічі і стане білою, глянсовою. Будьте акуратні не перетворіть в омлет. Вода для водяній бані повинна злегка кипіти на слабо-середньому вогні. Знімаємо з вогню і остужаем.

2. Збиваємо вершки до пік, використовуйте високий стакан. Вершки повинні бути холодними. З’єднуємо маскарпоне з цукрово пудрою дуже акуратно, щоб сир не розшарувалося. Далі з’єднуємо всі разом вже за допомогою ручного віночка додаємо ванільну пасту.
3. Крем виходить повітряний. Варимо каву і збираємо тірамісу. занурюємо кожне печення в теплий кави і викладаємо у форму, кухлі, креманки. Зверху крем, другий шар печива і знову крем. Якщо ви хочете, щоб верхній шар торта був піками, використовуйте круглу насадку і кондитерський мешок.

4. На самий край пакет. Відрізати краєчок. Посипаємо какао і ставимо в холодильник. Можна накрити харчовою плівкою. Через пару годин можна подавати, але краще дати настоятися кілька годин. Спасибі що готуєте з нами і з Наступаючим Новим Роком!

Відео рецепт 👇