Булочки синнабоны з корицею і дріжджами

Як смачно зробити Булочки синнабоны з корицею і дріжджами простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Тісто:
250 гр молоко
6 гр дріжджі (сухі, швидкодіючі)
80 гр цукор
1 яйце
80 гр розтоплене вершкове масло
500 гр борошно

Начинка:
50 гр розтоплене вершкове масло
140 гр цукор
3-4 ст. ложки кориці

Глазур:
80 гр сметана 25%
30 гр сирний сир
50 гр цукор
(можна зробити просто з сирним сиром або просто зі сметаною)

Булочки синнабоны з корицею і дріжджами покроковий рецепт

1. Тісто: Спочатку зробимо опару, для цього з’єднуємо тепле молоко (40° в кращому випадку), одну столову ложку цукру від загальної кількості і туди ж дріжджі. Залишаємо опару настоюватися, накривши рушником. 15-18 минут.

2. Дріжджі подіють, повинна з’явитися характерна пінка, як на відео. Тепер, в окремій чашці змішуємо сухі інгредієнти (тільки половину борошна від загальної кількості), опару, яйце, цукор, що залишився, об’єднуємо віночком і в кінці вмішуємо розтоплене масло.

3. всипаємо борошно і замішуємо тісто. Вирішите, як вам зручніше-замісити тісто вручну або з допомогою комбайна, я використовувала комбайн, руками заважати тісто близько 15 хвилин. – Тісто повинне вийти м’яким, не буде липнути до рук, якщо вимішували в комбайні, потім, не багато пам’ятайте тісто руками, як на видео.

4. – Миску змащуємо вершковим маслом і відправляємо тісто на расстойку, під харчову плівку і рушник, можна поруч з батареєю або в духовку (розігріти до мінімальної температури і вимкнути), на 1,5 часа.

5. Начинка: Заздалегідь змішуємо корицю з цукром, піднявся обминаємо тісто і розгортаємо в пласт. Змащуємо пласт розтопленим вершковим маслом і розподіляємо начинку.

6. Скачуємо щільний рулетик і з допомогою нитки (у мене зубна) нарізаємо булочки. Випікаємо 180° ~25 хвилин. Для помадки всі інгредієнти просто з’єднуємо. Поки булочки гарячі змащуємо помадкою, дайте не багато часу, просочаться 🤎

Відео рецепт 👇