Грушевий пиріг на сметані

Як зробити смачний Грушевий пиріг на сметані рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

100 гр сл масла
120 гр цукру
1/2 год л меленого кардамону
1 ст л олів масла
ванілін
150 гр борошна
1/3 год л соди
1 ч. л. без гірки розпушувач
щіпка солі
2 білки від яйця с0
110 гр сметани

Начинка
2 груші
1/2 год л кардамону
2 ст л вершків
2 ст л цукру
мигдальні пелюстки

Грушевий пиріг на сметані покроковий рецепт

1. Вершкове масло в сотейник, розтопити, довести до кипіння, трохи потомити, до стану коли всі бульбашки підуть, масло стане бурштинового кольору і з’явиться приємний запах топленого масла. Прибрати в холодильник, щоб трохи загустело.
2. До загустевшему маслу додати оливкову, кардамон і цукор, збити (2 хв), додати білки кімн темпи і ще 2 хв збивати. Далі вводимо сухі інгредієнти (борошно, розпушувач, соду, сіль) і збиваємо на низькій швидкості до об’єднання. І в кінці сметану ввести також і на низькій швидкості до об’єднання. Форму застеляємо пергаментом, виливаємо тесто.

3. Начинка. Груші ріжемо на слайсы і вдавлюємо в тісто. Поливаємо зверху вершками, посипаємо цукром,кардамоном, мигдалевими пелюстками. Випікати при 180С до золотистої скоринки, до сухої зубочистки (30 хв в середньому).