Сирний пиріг з яблуками і меренгою

ЯБЛУЧНИЙ пиріг з меренгою🍎🥧 Яблучний сезон розпочався. У нас в цьому році їх зовсім мало, але для пирогів і компотів вистачає. А у вас як з урожаєм? Сирний пиріг з яблуками і меренгою простий рецепт домашній в духовці.

Інгредієнти

тісто:
олію вершкове 100 р
сир 180 р
борошно 300 г
розпушувач 8 р
сахпудра 70 р
ванільний цукор 10 р
яйце 1шт
сіль щіпка

начинка:
(можна просто взяти будь-який джем або повидло, бажано, не сильно солодкий)
яблука 1 кг
лимонний сік 2стл
цедра 2стл
цукор 100 г (або за смаком)
мигдаль (можна взяти борошно або просто натерти на дрібній тертці) 70 р
кориця 1чл

меренга:
цукрова пудра 350г
білок 200г
кардамон 0,5 чл
лимонна кислота щіпка

Сирний пиріг з яблуками і меренгою покроковий рецепт

1. Тісто:
Змішати борошно, розпушувач, сіль, цукрову пудру, ванільний цукор. Додати шматочки холодного масла, розтерти в крихту. додати яйце і сир, замісити тісто. Форму застелити пергаментом, викласти тісто (можна спочатку розкачати прямокутник на присипаній борошном стільниці).
2. начинка:
яблука Почистити, нарізати шматочками, додати лимонний сік і цедру, всипати цукор і залишити поки замішуємо тісто. Яблука дадуть сік, в сотейнику на вогні довести до кипіння, помішуючи, якщо сильно багато рідини (соковитість яблук буває різною), то загустити крохмалем (змішати 2стл крохмалю і 2 стл холодної води, влити в яблука, перемішати, зняти з вогню, коли маса загусне). Викласти яблука рівномірно на тісто, посипати корицею і тертим миндалем.
3. Меренга:
Змішати цукрову пудру з кардамоном. Збити злегка білки з лимонною кислотою, додати цукрову пудру зі спеціями і збити в пишну масу. рівномірно нанести меренгу на яблука з мигдалем. Посипати тертим миндалем.

4. В добре розігріту до 200С духовку поставити пиріг, готувати 10 хвилин, знизити до 180С і готувати 30 хвилин, знизити до 160 ° с і готувати ще хвилин 10 (я тримаю 20-25, АЛЕ все духовки різні і мені хотілося зробити скоринку кремово-карамельної і хрусткою, тому гарненько її подсушила, а спочатку зарумянила).