Вівсяне печиво з борошном полбяной

Як зробити Вівсяне печиво з полбяной борошном рецепт простий в духовці. Мій улюблений варіант вівсяного печива з пониженим вмістом глютену. Я беру безглютенові вівсяні пластівці. М’яке і ніжне всередині. Рецепт з моєї книги «З’їж подарунок». Зберігайте і печіть на здоров’я.

Інгредієнти

мука полбяна – 110 р
вівсяні пластівці – 100 г
родзинки – 50 р
сметана 15% – 100 г
кокосове масло – 70 г (можна розтопити вершкове)
яйце – 2 шт
сіль – 1/3 год л
ксиліт – 70 г (тростинний, кокосовий цукор)
цедра половини лимона
ванільний екстракт – 1 год л
розпушувач – 1 год л

Для посипання:
насіння гарбузове – 40 р
насіння соняшникове – 40 г

Вівсяне печиво з полбяной борошном покроковий рецепт

1. Розігрійте духовку до 180 градусів, деко застеліть папером для випічки. Подрібніть насіння в чаші блендера у велику крихту. У миску просіяти борошно, сіль, розпушувач. Додайте залишилися сухі інгредієнти: вівсяні пластівці, кокосову стружку, ксиліт або сахар.
2. В окремій мисці змішайте всі вологі інгредієнти: масло, сметану, ванільний екстракт, яєць. Потім додайте рідкі інгредієнти в суху суміш і перемішайте ложкою до об’єднання. Додайте родзинки, ще раз перемішайте. Довго вимішувати не нужно.
3. Скачайте невеликі кульки і обваляйте в суміші з насіння. Якщо тісто буде липнути до рук, можна змастити руки будь-яким рослинним маслом. Викладіть заготовки на деко на відстані 2-2,5 см один від одного. Випікайте близько 15 минут.