Морквяний торт з кремом на сметані і конфітюром Апельсин, Мандарин

Як зробити вологе морквяний торт з кремом на сметані і конфітюром Апельсин, Мандарин рецепт простий. Обіцяла підготувати рецепт морквяного красеня з апельсиново-мандариновим конфітюром, обіцянку виконую♥️ Примітка: морква додавати в бісквіт перед горіхами.

Інгредієнти

Морквяний бісквіт (форма діаметром 16 см).
Борошно 170 г, сода 1/2 год/л, цукор 200 г, рослинна олія 125 мл, яйця 2 шт, морква натерта на дрібній тертці 135 г, кориця 1 г/л без гірки, по 1/2 год/л мускатного горіха, імбиру, 1/4 ч/л кардамону, пекан (волоський горіх) 50 р.

Конфітюр апельсин-мандарин.
2 середніх апельсина, 2 мандарина, цукор-120 г, пектин 20 р.

Вершково-сметанний крем.
Сирний сир 400 г, сметана жирністю не менше 25% 200 г, вершки 33% 150 г, цукрова пудра 200 р.

Морквяний торт з кремом на сметані і конфітюром Апельсин, Мандарин покроковий рецепт

1. Морквяний бісквіт.
Горіхи запекти в розігрітій до 200 градусів духовці 5 хвилин, остудити, подрібнити (не в борошно). Морква помити, натерти на дрібній тертці. Борошно просіяти з содою і спеціями. Яйця збити з цукром і маслом в пишну білу масу, на що отримала масу в 3-4 заходу ввести борошно зі спеціями, добре перемішуючи тісто кожен раз, в останню чергу ввести горіхи. Випікати при 170 градусах приблизно 60 хвилин, готовність перевіряти дерев’яною шпажкою. Готовий бісквіт остудити, загорнути в харчову плівку, прибрати в холодильник на 8 годин, розрізати на 3-4 коржа.
2. Конфітюр апельсин-мандарин.
Фрукти помити, розрізати на 2 частини, видалити кісточки, потім разом зі шкіркою порізати на дрібні кубики. Мандарини очистити, видалити кісточки і білі прожилки, також нарізати на кубики. Скласти в сотейник фрукти з цукром, довести до кипіння, варити 7-8 хвилин, помішуючи. Пекін змішати з невеликою кількістю цукру, за допомогою віночка ввести в сотейник, помішуючи, варити конфітюр до загустіння (5-6 хвилин пішло у мене), зняти з вогню, дати охолонути, накрити харчовою плівкою і прибрати в холодильник до повного охолодження.
Фруктів приблизно 500 г.
3. Вершково-сметанний крем.
Сметану з 1/2 цукрової пудри потрібно збити дуже добре, до міцних, стійких пік. Сирний сир збити з 1/2 цукрової пудри і вершками, потім в 2-3 прийоми ввести у збитий сир сметану, добре збиваючи крем після кожної порції сметани. Примітка: сметана для даного крему повинна бути дуже густою. Якщо у вашому місті є ВкусВилл сміливо беремо сметану максимальної жирності там, якщо ні, то відмінно підійде сметана President. Цей крем не підходить для покриття торта.
4. Збірка торта.
Крем виходить досить ніжним, тому морквяний коржі не повинні бути товстими. Я розрізала бісквіт на 4 коржі (струною на 1 рівні). Кладемо на підкладку перший корж, змащуємо тонким шаром крему, далі робимо бортик з крему, всередину бортика викладаємо апельсиновий конфітюр, повторюємо все знову, останнім повинен бути корж. Я зробила забагато крему, залишилася приблизно 1/4 частину, він відмінно зайшов з обрізками бісквіта і залишками начинки. Перш ніж готувати цю начинку на замовлення, обов’язково відпрацюйте її, але це стосується абсолютно будь-якого рецепту)