Молочні булочки з маком і цукром з дріжджового тіста

Як зробити смачні Молочні булочки з маком і цукром з дріжджового тіста рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

Для тесту нам потрібно:
тепле молоко 300 мл
дріжджів 1 чайна ложка з гіркою
цукор 80гр
сіль 1/2ч.л.
яйце 2шт
вершкове масло 80 гр
ванільний цукор
ванилька
борошно (до м’якої консистенції) 600-750гр

Начинка:
мак 200гр
Молоко 400мл
вершкове масло 50гр
цукор 200гр
ізюм по бажанням

Молочні булочки з маком і цукром з дріжджового тіста покроковий рецепт

1. Замісити тісто і залишити в теплому місці на 1-1,5 до підйому. А поки зваримо макову начинку.
Мак промиваємо в окропі (що б пішла гіркота) відкидаємо на сито, що б пішла вся рідина. Далі заливаємо Молоко і ставимо на вогонь, варимо, поки мак не повністю впитает.

2. Молоко, далі знімаємо з вогню і додаємо вершкове масло, даємо трохи охолонути і додаємо цукор. Все перемішуємо і перебиваємо в блендері, що би мак не був крупинками. Макова начинка готова) можна ще додати родзинки і горішки )

3. А далі формуємо булочки, залишаємо на расстойку на 30 хвилин, далі змащуємо жовтком і отруюємо в духовку.

4. Випікати 30-35 хвилин при 180* в попередньо розігрітій духовці👌 приємного апетиту 💋

Відео рецепт 👇