Морквяний кекс

Як зробити Морквяний кекс рецепт простий. Обожнюю морквяну випічку, вона надає відмінну соковитість страви, а за смаком ви ніколи не підете, що там морква 🥕🤤💦

Інгредієнти

Кбжу на 100 гр без прикраси: 140/5.2/4.5/20.1
Вага: 562 гр

Яйце 2 шт + 1 білок
Морква-300 гр
Борошно рисова 100 гр
Волоські горіхи 20 гр ( можна більше )
Розпушувач 5 гр
Підсолоджувач
Кориця 1/2 ч. л
Цедра апельсина – 1/2 ч. л

* Зверху я перебила тофу (50 гр)+ рисове молоко (30 мл) + підсолоджувач . Ви можете використовувати для прикраси м’який сир / сирний сир / йогурт / джем І так далі.

Морквяний кекс покроковий рецепт

1. Моркву натираємо на дрібній тертці. Горіхи рубаємо ножем. З’єднуємо моркву, яйця, білок, горіхи, борошно, розпушувач, підсолоджувач, корицю і цедру. Перемешиваем.
2. Вийде густе тісто. Перекладаємо у форму (у мене силіконова 13*25) і запікаємо в заздалегідь розігрітій духовці при 180 гр 35-40 хвилин, орієнтуйтеся по готовності, кекс не повинен бути сухим, текстура буде трохи влажная.
3. Лопати в холодному вигляді , мені більше подобається 🤤