Різдвяний пряний хліб французька коврижка

Як смачно зробити Різдвяний пряний хліб французька коврижка Pain d Epice простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Ця коврижка хороша з паштетом і вином так само, як з маслом і кави. Додайте в тісто вимочений в ромі родзинки і горіхи, і вона складе конкуренцію справжньому різдвяного кексу.

Інгредієнти

На 1 прямокутну форму 11х22х5 см

200 р пшеничного борошна
100 г житнього борошна
10 г розпушувача
5 г питної соди
6 г солі
50 г темного тростинного цукру
15 г цедри апельсина 🍊
10 г цедри лимона 🍋
1 ч. л. кориці
2 г тертого мускатного горіха
2 г чорного меленого перцю
2 г меленого кардамону
3 г меленої гвоздики
3 г меленого імбиру
150 г молока 🥛
270 г патоки або меду 🍯
50 г вершкового масла 🧈
4 (220 г) яйця 🥚

Різдвяний пряний хліб французька коврижка покроковий рецепт

1. Сухі інгредієнти – пшеничне і житнє борошно, сіль, розпушувач, сода – збиваємо вінчиком. Можна, звичайно, і просіяти. У сотейник – цукор, цедру лимона і апельсина. Розтерти для розкриття аромата.

2. Додати спеції, патоку або мед, молоко, шматочки вершкового масла і прогріти, періодично перемішуючи. Цукор розчиниться, а масло розтопиться. Вилити гарячу суміш на борошно, перемешать.

3. Так, можна в міксері! У два прийому ввести яйця, перемішати до однородности.

4. Перекласти тісто в підготовлену форму, відсадити по центру смужку вершкового масла. Випікати 45-50 хвилин при Т=175С, до тесту на суху палочку.