Муссовый чізкейк Манго, Полуниця

Рецепт муссового чізкейку “Манго – полуниця” (d22) 🍓 ідеальний Десерт для новорічної ночі і, особливо, для новорічного ранку😋 Але спробувати можна вже зараз☺ Зберігайте рецепт – такий десерт буде чудово виглядати на ваших фото з святкового вечора: яскраво, соковито й апетитно❗

Інгредієнти

Бісквіт
яйця – 3 шт.
цукор – 90 г
борошно – 90 р
розтоплене вершкове масло – 20 г
ванілін – 1 пакетик
щіпка солі

для Просочення бісквіта
пюре манго – 3 столові ложки
вода – 1 столова ложка
цукор – 3 чайної ложки

Мус «Манго».
пюре манго – 400 р
желатин dr.oetker – 24 г (розвести холодною водою 1:6 )
маскарпоне кімнатній t – 450 р
вершки (33-35%) – 300 мл
згущене молоко – 340 р
ванільний екстракт – 1 чайна ложка

Муссовый чізкейк Манго, Полуниця покроковий рецепт

1. Бісквіт.
Яйця з дрібкою солі і цукром збити на максимальних обертах до пишної білої маси (це 5 -7 хвилин в залежності від потужності міксера) Окремо просіяти сухі інгредієнти і додати до яєчної маси в два прийоми.

Акуратно об’єднати лопаткою рухами знизу – вгору”. Після ввести вершкове масло і перемішати буквально 5-6 разів рухами знизу – вгору”. Випікати 15 – 17 хвилин при температурі 180С. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою, вона повинна бути сухой.

2. для Просочення бісквіта.
Змішати всі інгредієнти, довести до кипіння, щоб цукор повністю розчинився. Остудити і просочити бісквіт (краї не просочувати).
3. Мус «Манго».
Пюре манго нагріти до 60 – 70С, ввести желатин до повного його розчинення і залишити остигати до кімнатної температури. Маскарпоне збити до об’єднання на низьких оборотах і ввести вершки. Об’єднати обидві маси. Додати згущене молоко і потім 1 чайну ложку ванільного екстракту. Останнім ввести пюре манго (воно має бути кімнатної температури) і об’єднати маси лопаткою або міксером на мінімальній швидкості. Мус готов.

4. Збірка.
Кільце прокласти ацетатної плівкою з боків: бісквіт викласти на дно, по краях – полуницю і залити мус на 1/2. Якщо всередині чізкейку теж планується ягода, то її потрібно викласти в середину і залити рештою мусом. Поставити в холодильник на 6 – 8 годин для стабілізації. Декор на ваш усмотрение.