Кавуновий зефір з яблучним пюре в домашніх умовах

Як зробити Кавуновий зефір з яблучним пюре в домашніх умовах рецепт простий. Сьогодні 3 серпня, а значить сьогодні символ літа “його величність” кавун відзначає свій власний свято – День кавуна. ⠀ Пам’ятаєте загадку з дитинства? ⠀ “Сам червоний, цукровий, каптан зелений, оксамитовий” ⠀ Але головне, що кавун це найсмачніша, річна, ароматна ягода і зараз починається її найсмачніша пора. ⠀ Власного говорячи тому сьогодні пропоную рецепт кавунового зефіру.

Інгредієнти

Для сиропу:
100 г пюре яблука
130 г кавунового пюре
85 г кавунового соку
220 г цукру
10 г агару
50 г глюкозного сиропу (можна замінити на цукор або мед)

Для меренги
80 г білка
70 г цукру
1 г лимонної кислоти

Кавуновий зефір з яблучним пюре в домашніх умовах покроковий рецепт

1. У сотейнику змішати обидва види пюре, додати кавуновий сік, агар, довести до стану киселька. Додати цукор, глюкозний сироп. Проварити 5 хвилин періодично помішуючи. ⠀
2. За 2-3 хв до готовності сиропу ставимо збиватися білки, додаючи в 5-6 прийомів цукор, змішаний з лимонною кислотою. Продовжуємо збивати до щільних пік. ⠀
3. На середній швидкості міксера в готову меренгу тонкою цівкою вливаємо сироп. Коли сироп весь вліт, збільшуємо швидкість міксера і збиваємо до щільної пишної маси. Готова маса добре тримає форму. ⠀
4. Готову зефірну масу перекласти в мішок, відсадити зефір на пергамент/тефлоновим або силіконовий килимок. ⠀ Залишаємо на стабілізацію і дозрівання від 8 до 24 годин. ⠀