Яблучний пиріг на сирному тісті

Яблучний пиріг на сирному тісті – дуже затишний: смачний, не сухий 👍🏻

Інгредієнти

100 г вершкового масла
200 р цукру
3 яйця
200 р сиру
250 г борошна
2 ч. л розпушувача
Щіпка ваніліну
Щіпка солі
Кориця за бажанням

Яблучний пиріг на сирному тісті покроковий рецепт

1. Беріть вершкове масло хорошої якості (розм’якшене), додайте цукор і збийте до пишноти 3-4 хвилини. По одному введіть яйця, вийде пишна маса. Сир барите жирністю від 5%, в мене сир 9% (раджу його протерти через сито), додайте сир до загальної маси і збийте до однородности.

2. Заздалегідь змішайте борошно з розпушувачем, сіллю і ваніліном і просійте через сито, частинами додайте до маси і вимісіть лопаткою до однорідності, поки вся мука не зволожиться(довго вимішувати небажано). Наріжте кубиками 1-2 яблука і додайте в тісто, перемешайте.

3. Форму 26 см змастіть злив. маслом, присипте борошном, струсіть зайву муку (французька сорочка). Викладіть тісто, розрівняйте і зверху тонкі пластики яблок.

4. За бажанням присипати 2 ст. л цукру з дрібкою кориці. Випікаємо пиріг в розігрітій до 180С духовці 45-55 хвилин. Подаємо з чаєм або кавою, а можна і зі склянкою холодного молока 🥛 з’їсти шматочок пирога 🥧.

Відео рецепт 👇