Бісквітний торт медовик зі сметанним кремом

Як зробити бісквітний торт медовик зі сметанним кремом рецепт простий. Надихнулася на цей торт моїм новим комплектом — скатертину і доріжки😻 Забарвлення наводить на думки про море, чи неправда?) Мені складно знайти скатертину відповідного розміру, а шиють за індивідуальними мірками! А ще, я замовила з просоченням і просто в захваті 🥰 «Море» на торті зробила з желе на основі блакитного чаю, він вже давно перестав бути екзотикою і в нашій країні) На 100 мл рідини використовувала 2 г желатину силою 200 блюм.

Інгредієнти

Для коржів:
3 яйця категорії С1
90 г цукру
100 г меду
1 ч. л. соди
Щіпка солі
150 г борошна

Для крему:
500 г жирної або відваженого сметани
50 г цукрової пудри (за смаком)
Цедра половини лимона

Для просочення:
Сік мандарина

Бісквітний торт медовик зі сметанним кремом покроковий рецепт

1. Яйця з сіллю і цукром збити добіла. Мед з содою нагріти на сильному вогні, маса сильно спіниться, збільшиться в об’ємі і побіліє. На повільному вогні довести масу до карамельного кольору. Порціями вмішати медову масу до яєчної, продовжуючи збивати, додати просіяне муку.
2. Вилити масу на деко, розрівняти. Випікати при 170 градусах 15-20 хвилин. Готовність перевіряти натисканням на бісквіт – він повинен відновлювати форму.

3. Для крему змішати сметану з цукровою пудрою і цедрою. Готовий бісквіт охолодити, нарізати на коржі, просочити і прошарувати кремом. Я вирізала коржі діаметром 15 см; залишки подрібнила на крихту для декора.