Полуничний чізкейк зі згущеним молоком і без яєць

Смачний чізкейк, який просто таїть у роті, а ще він готується без яєць! А запечена полуниця додасть родзинку цього десерту. Хто у мене тут любитель чізкейку? Як зробити смачний полуничний чізкейк зі згущеним молоком і без яєць рецепт простий.

Інгредієнти

Для основи нам знадобиться:
150 г пісочного печива
50 г вершкового масла

Для начинки:
215 г вершкового сиру, кімнатної температури
125 г сиру маскарпоне
150 р грецького йогурту або м’якого сиру
215 г згущеного молока
ванілін
20 г борошна

Для полуничного пюре:
200 г нарізаної полуниці
3 столові ложки коричневого цукру
2 столові ложки бальзамічного оцту

Полуничний чізкейк зі згущеним молоком і без яєць покроковий рецепт

1. печиво Подрібнюємо до дрібної крихти, додаємо розтоплене вершкове масло. Заповнюємо форму, попередньо проклавши її пергаментним папером. Утрамбовуємо. Ставимо в розігріту до 180° духовку хвилин на 10, поки не підрум’яниться. Повністю даємо охолонути. Для начинки покласти всі інгредієнти в чашу міксера і обережно починаємо збивати на низькій швидкості, збільшуючи до середньої, поки не вийде однорідна масса.

2. Змішуємо полуницю з коричневим цукром і бальзамічним оцтом. Запікаємо близько 30 хвилин, поки ягоди не стануть темно-червоними, м’якими і ароматними. Пару раз перемішуємо. Злегка остуджуємо і збиваємо в блендері до однорідної маси. Додаємо трохи цукру за смаком, тушкуємо 4-5 хвилин, постійно помішуючи. Остужаем.

3. Викладаємо тісто на остигнула основу для печива, вирівнюємо і кладемо зверху остигле полуничне пюре. Перемішаємо як показано на відео. Запікаємо на водяній бані близько години при 150°. Остиглий чізкейк прибираємо в холодильник на ніч. За бажанням прикрашаємо кремом. У мене він вершковий. Збила 100 гр вершкового масла з 80 гр цукрової пудри і 40 мл вершків. Розмір форми 18 див. Приємного аппетита.

Відео рецепт 👇