Шоколадні капкейки

Як зробити смачні Шоколадні капкейки, самий улюблений десерт моїх дітей!

Інгредієнти

Основа
150 грам борошно ( 20 грам борошна можна замінити на какао)
180 грам цукру
80 грам горіхи або шматочки шоколаду за бажанням
5 грам розпушувача
100 грам вершкове масло 82%
110 грам яйця або 2 шт великі яйця
140 грам кефір

Крем
150 милий вершки 35%
150 грам молочний шоколад
150 грам вершки 35%

Шоколадні капкейки покроковий рецепт

1. Змішуємо борошно, розпушувач, какао за бажанням. ⠀ Збиваємо м’яке вершкове масло з цукром до пишної маси, додаємо яйце кімнатної температури, збиваємо. ⠀
2. По черзі додаємо кефір і сухі інгредієнти. Все перемішуємо міксером на маленькій швидкості. Додаємо горіхи або шоколад. ⠀ Випікаємо в розігрітій духовці 180 градусів приблизно 20 хв, перевіряємо готовність шпажкой.
3. Крем.
Першу частину вершків підігріти до 50 градусів і вилити на розтоплений шоколад, пробити блендером. Влити другу частину холодних вершків і пробити блендером. Накрити плівкою в контакт і стабілізувати в холодильнику 5 годин. Збити крем міксером на високій швидкості до появи малюнка. Відсадити на капкейки. Капкейки вологі, смачні та ароматні!