Персиковий пиріг решітка в духовці

Сьогодні я до вас з дуже смачним рецептом. Персиковий пиріг решітка в духовці простий рецепт – смакота, але саме персики та їх соковитість можуть перетворити будь пиріг в непропеченный. Тому, такий пиріг потрібно випікати довго, але важливо запобігти підгорання верхньої скоринки. Ділюся з вами усіма секретами і нехай вам буде смачно.

Інгредієнти

форма d-22см

Начинка:
6шт – персиків
80гр – цукру
10гр – ванільного цукру
12гр – кукурудзяного крохмалю

Тісто:
280гр – борошна пш/з
80гр – цукру
190гр – вершкового масла 82,5%
1 ст. л. – лимонного соку
1/3 ст. л. – холодної води (якщо знадобиться)

Для змазування пирога:
Яйце + 1ст.л. води
Цукор коричневий

Персиковий пиріг решітка в духовці покроковий рецепт

1. Начинка:
1. Персики відокремлюємо від кісточки, ріжемо на півмісяці. Засипаємо цукром і даємо постояти близько 1 години;
2. У сотейник зливаємо виділилася рідина, додаємо крохмаль, перемішуємо, ставимо на вогонь і будемо варити кілька хвилин до загущення;
3. Отриманий кисіль поєднуємо з персиками.

2. Тісто:
1. Рубаємо масло з борошном, цукром, сіллю, лимонним соком і якщо буде потрібно, то додамо трохи крижаної води. У результаті тісто має вийти як пісок, але коли скріплюємо його, тримає форму;
5. 1/3 тіста відокремлюємо, розгортаємо в пласт – це для прикраси. Тісто теж розгортаємо в пласт і обидва пласта на 60 хвилин прибираємо в холодильник.
6. Пласт, який побільше, викладаємо у форму, змащену рослинним маслом, зверху начинку, а потім з другого пласта робимо ґрати;
7. Верх змащуємо збитим яйцем з 1 ст. л. води, присипаємо цукром;
8. З фольги робимо бортики і обертаємо форму, щоб краї не підгоріли;
9. Випікаємо при 170С близько 50 хвилин до золотистого цвета.

3. Готово!

Відео рецепт 👇