Горіховий пиріг з волоськими горіхами і цукром на сметані

Як зробити Горіховий пиріг з волоськими горіхами і цукром на сметані простий рецепт в духовці.

Інгредієнти

Для Тесту:
масло-250гр
сметана-200гр
цукор-200гр
сода-1 год/л
борошно-450-500гр
яєчний жовток-1шт

Для начинки:
волоські горіхи-350гр
цукор-200гр
яєчний білок -1 шт

Горіховий пиріг з волоськими горіхами і цукром на сметані покроковий рецепт

1. До розтопленого вершкового масла, додаємо цукор і гарненько перемішуємо. Соду розчиняємо в сметані, і додаємо до тіста. Поступово вводимо муку помішуючи віночком. Далі замішуємо тісто з допомогою рук.

2. Відправляємо в холодильник на 30 хв. Ділимо тісто на дві-три частини залежно від діаметра вашого пирога, розкачуємо вирізаємо потрібну форму викладаємо начинку, (горіхи білок і цукор, все перемішати начинка готова).

3. Верхню частину тіста змащуємо жовтком наносимо візерунки з допомогою виделки. І ставимо випікатися в заздалегідь розігріту духовку до 180c на 30-40 мин.

4. Шикарний і дуже смачний пиріг готов.

Відео рецепт 👇