Торт Фрезє з полуницею та кремом муслін

Торт Фрез’є з полуницею та кремом муслін простий рецепт. Поки сезон полуниці, пропоную приготувати ось такий легкий і ніжний тортик «ФРЕЗ’Є»😍

Інгредієнти

для бісквіта
– яйце 3 шт
– борошно 90 р
– цукор 90
– вершкове масло 40 г

Для крему Муслін:
– яйце 3 шт
– молоко 500 мл
– цукор 200 р
– кукурудзяний крохмаль 60 р
– вершкове масло 200 г
– желатин 10 г + 2 ст л води для замочування
– Ванільний цукор – 1 год л

Декор:
– Полуниця

Торт Фрез’є з полуницею та кремом муслін покроковий рецепт

1. Готуємо корж. Яйця збиваємо з цукром до білої пишної маси хвилин 7-8. Вимикаємо міксер. Просіваємо борошно і акуратно перемішуємо вінчиком, міксером вже не можна, потім вливаємо розтоплене вершкове масло і перемішуємо. Викладаємо тісто у форму діаметр 20 см і випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 25 минут.
2. Остиглий корж розрізаємо на 2 коржа. (Якщо є час, краще спекти корж заздалегідь і залишити його на ніч у холодильнику). Для крему: Желатин заливаємо водою і залишаємо набухати. До яйцям додаємо цукор і ванільний цукор, перемішуємо вінчиком. Додаємо крохмаль, перемішуємо. Додаємо частинами молоко і перемешиваем.

3. Ставимо на невеликий вогонь і варимо до загустіння. Перекладаємо крем в ємність. Додаємо вершкове масла і збиваємо міксером. Накриваємо крем харчовою плівкою в контакт і залишаємо. До остившему крему додаємо желатин (попередньо желатин потрібно нагріти в мікрохвильовій печі) і Взбиваем.
4. Збираємо тортик. Кондитерське кільце 20 см прокладаємо ацетатної стрічкою. На дно форми кладемо корж, Викладаємо полуницю зрізом до бортів. Викладаємо частину крему і кладемо цілі ягоди в крем.

5. Потім другий корж і виливаємо крем. Зверху прикрашаємо полуницею і прибираємо в холодильник до повного застигання (~5 годин, а краще на ніч). Торт готовий!

Відео рецепт 👇