Французьке печиво Діаманти (Diamants)

Як смачно зробити Французьке печиво “Діаманти” (Diamants) простий рецепт покроковий в домашніх умовах швидко. Просте печиво, яке при бажанні можна зробити навіть без міксера. Я, власне, так і робила, коли побачила рецепт в російськомовному варіанті книги Ферранди. Здавалося дивним, що пропонують заміс без міксера. Складно, але можна, як показала практика 😊.

Інгредієнти

Масло вершкове 82,5% – 190 р
Цукрова пудра (без крохмалю) – 90 р
Жовток – 20 р
Ванілін – 1,5 г (1 пакетик)
Борошно пшеничне в/с – 275 р

Сахар для обсипання

Французьке печиво “Діаманти” (Diamants) покроковий рецепт

1. Ванілін можна замінити на цедру, ванільний екстракт, порошок з стручків ванілі. Загалом, як вам захочеться. Можна взагалі без нього. ⠀ Масло температурою 18-20⁰ змішати з цукровою пудрою, але не збивати (насадка “лопата”). В масі не повинно бути багато воздуха.

2. Якщо робите без міксера, то користуйтеся силіконової лопаткою або ручним віночком. ⠀ Додати жовток і ванілін. Якщо робите без міксера, то жовток додати частинами. Так буде швидше об’єднати масу. ⠀ Коли олійно-жовткова маса стане однорідною і гладкою, то додати борошно і змішати тільки до об’єднання. ⠀

3. Розкачати тісто в 2 “ковбаски” масою 280 г і довжиною 30 см (можна коротше, це вплине тільки на діаметр печива). Загорнути їх у плівку і прибрати в холодильник на 2 години мінімум. ⠀

4. Після отлежки обваляти тісто в дрібному цукрі. Нарізати печиво шириною 1 див ⠀ Випікати в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 180⁰ 12-15 хвилин. Печиво має підрум’янитися по краях, а в центрі залишитися светлым.