Білковий заварний крем в домашніх умовах

Як зробити смачний Білковий заварний крем в домашніх умовах рецепт простий. (як у справжньої радянської кошичку) Приблизно на 12 шапочок або 11рожков

Інгредієнти

-360гр цукру
-120мл води
-130гр білка
-1ч.л.агару агару
-1.4 ч. л. лім.кислоти
-1ст.л. інвертного цукрового сиропу

Білковий заварний крем в домашніх умовах покроковий рецепт

1. Починаємо збивати білки з сіллю на середніх оборотах міксера до м’яких піків.
2. Паралельно варимо сироп з цукру і води до 110градусов, потім додаємо лимонну кислоту і варимо сироп по 120 градусів.
3. Коли сироп зварили до 120градусов, додати до нього замочений у невеликій кількості води агар агар + інвертний сироп, проварити пів хвилини і все 🙌.
4. Дуже тонкою цівкою влити сироп в взбивающиеся білки і збільшити швидкість до максимуму.
5. Збивати 7-10хв. до дуже міцних піків/ катерів / і глибокого рельєфу. Крем буквально “намотати” на віночки.
6. Перекладаємо крем кондитерські мішки з насадками А1 і 1G і заповнюємо вафельні рожки.

2. Спочатку потрібно підготувати вафельні ріжки, а саме:
1. Розтопити 100 грам темного шоколаду (від 56% вмісту какао) зі столовою ложкою соняшникової олії (без запаху) до рідкого текучого стану – імпульсами в СВЧ за 15сек.
2. Очистити грам 150 фісташки від шкаралупи і подрібнити її трохи за допомогою качалки або гострого ножа.
3. Кожен ріжок зсередини полити шоколадом і посипати відразу ж горішками, надлишки стясти (докладний відео дивіться від 23 грудня 2020р)
4. Встановити ріжки в зручну форму (стакани/бокали/чашу з кавою або горохром) і заповнити кремом з насадкою А1 всередині, а потім кремом з насадкою G1 зробити красиві завитки.
5. Зверху посипати горішками АБО обпалити з пальника, вибирайте щось одне. Інакше буде підгоряти лушпиння від горіхів, як у мене на відео 🙈.

3. Разом:
1. Вафельні ріжки купую в кондитерському магазині.
2. Шоколад можна використовувати будь-який, бажано більш гіркий, щоб збалансувати солодкість крему.
3. Шоколад не темперируем.
4. Горіхи можуть бути обсалютно будь-які, особливо яскравого смаку фісташки ми не відчули.
5. Насадки А1 і G1.
6.”Слідопит GTP R05″ міні пальник газовая.

Відео рецепт 👇