Чізкейк без випічки з сирним суфле та полуничним конфі

Готую дуже смачний Чізкейк без випічки з сирним суфле та полуничним конфі рецепт простий. Десерт виходить стабільний з приємним вершковим смаком суфле і ароматом полуничного желе, яке просто ідеально поєднується в цьому рецепті. Текстура чізкейку дуже ніжна і стабільна, що є ідеальним поєднанням використаних продуктів, для отримання потрібного вироби з чіткою промальовуванням контурів і виразною колірної гами. Чізкейк готується дуже просто, так як не потребує випічці, що значно спрощує процес приготування. Десерт справжня знахідка в категорії дуже смачно, це я гарантую. Відразу хочу додати, що желатин можна порошковий, сирний сир кімнатної температури, вершкове масло розтоплене, а полуниця помыта і очищена.

Інгредієнти

Пісочна основа:
1. Печиво – 200 грам
2. Вершкове масло – 100 грам
3. Кориця – 3 грам
4. Ванілін – щіпка.

Сирне суфле:
1. Сирний сир – 500 грам
2. Вершки – 400 грам
3. Цукрова пудра – 170 грам
4. Желатин – 15 грам

Ягідне конфі:
1. Полуниця – 300 грам
2. Желатин – 15 грам
3. Цукор – 50 грам

Прикраса:
1. Будь-які ягоди (фрукти) до смаку.

Чізкейк без випічки з сирним суфле та полуничним конфі покроковий рецепт

1. В пісочну крихту додаю корицю і ванілін. Недовго перемішую пісочну крихту. Як піщаної крихти я використовував знежирене печиво «яблучко», варіанти піщаної крихти додатково описав в рекомендаціях. Додаю розтоплене вершкове масло. Перемішую пісочну основу, щоб масло повністю втрутилося в крихту. Готова пісочна крихта при стисненні в кулаці формується в пісочний ком і при натисканні розсипається. У роз’ємну форму 21 сантиметр всипаю всю пісочну крихту. Рівномірно розподіляю крихту за площею форми. Втрамбовую пісочну крихту, притискаючи її до дна форми силіконової лопаткою. Як утрамбування підійде будь-який предмет або плоский стакан.

2. При бажанні утрамбовувати крихту можна просто рукою. Форму з пісочним коржем прибираю в морозильну камеру. Для приготування вершкового суфле, у вершки всипаю цукрову пудру. Вимішую до отримання в’язкої вершковою основи. Друзі, в цьому рецепті я використовував сільські вершки з 60% жирністю, а тому дуже швидко отримую потрібну густоту. Вам рекомендую вимішувати на найнижчих оборотах міксера, якщо готуєте на покупних вершки жирністю 33%. Зверніть увагу, що я вимішую до текучого стану як сметана або питний йогурт. Найголовніше не збити до крему, інакше основа суфле просто отсечется і текстура буде у чізкейку не однородная.

3. Більш детально як вимісити міксером вершки, до текучого стану йогурту, я описував, коли готував домашнє морозиво. Сирний сир перемішуємо міксером, щоб він став кремовий. Сирний сир відмінно тримається на лопатях міксера і має кремову щільність. У воду кімнатної температури додаю желатин, занурюючи його в рідині. Залишаю набухати приблизно 5 хвилин. Желатин набух, віджимають від зайвої води. Мірні значення на порошковий желатин я також вказав в рекомендаціях. Набряклий желатин розтоплюю в мікрохвильовій печі. Вливаю гарячий желатин в сирний сир. Вимішую міксером, щоб желатин втрутився в сирний сир. Додаю всю вершкову основу в сирний сыр.
4. Дуже швидкими і активними рухами перемішую масу, щоб вийшло однорідне вершково-сирне суфле. Форму з пісочним коржем дістав з морозильної камери і встановлюю ацетатную стрічку всередину кільця. Вливаю сирно-вершкове суфле у форму. Рівномірно розподіляю суфле, згладжуючи всі нерівності лопаткою. Замість лопатки можна використовувати звичайну ложку. Додатково прокручую форму руками. Прибираю форму з суфле в холодильник мінімум на 2 години до повного охолодження. У занурювальний блендер додаю полуницю. Всипаю сахар.

5. Пробиваю полуницю в однорідне полуничне пюре. Готовий полуничний соус розігріваю в сотейнику до закипання, при цьому безперервно помішуючи, щоб він не підгорів. Як тільки пішов пар і полуничний соус почав закипати, знімаю з вогню і відставляю в бік. У чашу з водою занурюю желатин, занурюючи його в рідині. Залишаю желатин для набухання, приблизно на 5 хвилин. Набряклий желатин, дістаю з рідини і віджимають від зайвої води. Додаю желатин в гарячий полуничний соус і перемішую, щоб желатин повністю розійшовся в соусе.

6. Залишаю соус при кімнатній температурі приблизно на 1 годину, щоб він повністю охолов до теплого стану. Щоб полуничний соус швидше охолонув, рекомендую перелити його з сотейника в іншу тару. Теплий полуничний соус виливаю на добре остигле сирно-вершкове суфле. Остаточно прибираю чізкейк в холодильник мінімум на 4 години до повного охолодження. Мій чізкейк простояв у холодильнику всю ніч. Знімаю роз’ємне кольцо.
7. Витягаю ацетатную стрічку. Під пісочний корж обережно вставляю ніж і плоский шпатель. Знімаю чізкейк, остаточно звільняючи його від форми. В якості оформлення я використовую шматочки інжиру. Ви можете використовувати будь-які фрукти або ягоди по своєму смаку. Прикрашаю чізкейк зверху шматочками інжиру. Додатково оформляю ожиною. Вершковий чізкейк без випічки з полуничним конфі, інжиром і ожиною, це відмінний літній десерт, який сподобається всім любителям сирних виробів з ягодами.

8. Сирний сир з сільськими вершками гармонійно поєднуються з яскравим смаком полуничного соусу у вигляді желе. Десерт виходить дуже ароматний і по-літньому освіжаючий. Обов’язково готуйте, цю смакоту і радуйте себе улюблених смачними виробами в сезон свіжих ягід і фруктів. При бажанні чізкейк можна заморозити до Нового Року і здивувати всіх освіжаючим десертом з ароматом стиглої клубники.