Угорський торт естерхазі домашній

Як приготувати смачний Угорський торт естерхазі домашній класичний рецепт простий.

Інгредієнти

на 1 торт діаметром 20-22 см висота 7 см. Вага 2,2 кг

Мигдальний дакуаз:
300 грам білків (10 яєць)
300 грам цукру
300 грам мигдального борошна

Крем заварний Патисьер:
500 мл молока
1/2 стручка ванілі або 2 ч. л. ванільною пасти
200 гр жовтків (10 шт)
100 грам цукру
35 грам кукурудзяного крохмалю
250 грам вершкового масла, кімнатної температури
100 грам фундучной пасти або праліне
30 мл кірша або амаретто⠀

Угорський торт естерхазі домашній покроковий рецепт

1. Дакуаз: Розігрійте духовку до 170C. ⠀ Приготуйте французьку меренгу до стадії жорстких піків. Додайте горіхову борошно і обережно перемішати лопаткою до однорідності. Перекладіть в кондитерський мішок і видавити не деко кола потрібного розміру. Починаючи від центру по спіралі. ⠀ Випікайте 15-20 хвилин.⠀ ⠀
2. Крем: У невеликому сотейнику з’єднайте молоко і цукор і поставте на середній вогонь, періодично помішуючи. Додайте ваніль. ⠀ Окремо змішайте жовтки з крохмалем і розітріть до консистенції пасти. Як тільки молоко нагріється майже до кипіння, зніміть з вогню і повільно, тонкою цівкою влийте близько 1/3 гарячого молока до жовтків при цьому постійно заважаючи суміш, щоб жовтки не згорнулися».
3. Потім перелийте молоко з жовтками в сотейник з рештою молоком і поставте на середній вогонь. Ретельно вимішуючи, доведіть суміш до кипіння і нагрівайте ще близько 2-х хвилин. ⠀ Зніміть з вогню і процідіть через сито. Охолодіть крем до кімнатної температури. Накрийте поверхню харчовою плівкою, щоб крем не заветрівся.⠀

4. Вершкове масло кімнатної температури збийте 3-4 хвилини на високій швидкості. Додайте фундучную пасту, продовжуйте збивати. Потім додайте заварний крем і кірш. Добре збийте до однорідності. ⠀ Зібрати торт: корж/крем і т. д. і приберіть в холодильник на 1-2 години. Прикрасьте по своєму бажанню. ⠀ Подавайте злегка охолодженим, дістаньте з холодильника за 15-20 хвилин до подачи.