Паски краффины з маком і карамеллю або згущеним молоком

Я зазвичай паски краффины просто люблю посипати пудрою, але можна будь покрити глазур’ю. Як зробити Паски краффины з маком і карамеллю або вареним згущеним молоком рецепт простий. Для начинки можна брати все, що завгодно: мак, корицю з цукром, ганаш, карамель, згущене молоко – що хочете.

Інгредієнти

Опара:
160 г молока
3 г сухих дріжджів швидкодіючих
25 г цукру
50 г борошна

Тісто:
Вся опара
3 жовтки
240-250 г борошна
50 г м’якого вершкового масла
50 цукру

Варіанти начинок:
50 г маку
25 цукру
75 г молока
5 г крохмалю
25 г масла

Другий варіант:
Карамель/варена згущене молоко
Будь-які горіхи

Паски краффины з маком і карамеллю або згущеним молоком покроковий рецепт

1. Опара:
У тепле молоко додати дріжджі, цукор і борошно, все перемішати, накрити серветкою і прибрати на півгодини в тепле місце. Опара повинна зрости в кілька разів і покритися пузырями.
2. Тісто: Для тіста змішати всю опару, три жовтки, цукор і борошно, замісити тісто міксером (насадками гак), додати м’яке масло і замісити тісто, поки воно не буде відходити від стінок. Безумовно, можна руками, але навіщо? Міксером простіше. Руки змастити рослинним маслом, обім’яти тісто в кулю і прибрати в миску, змащену також маслом, накрити харчовою плівкою/серветкою і залишити на 3-5 годин, тісто виросте приблизно в 2,5 рази за це время.
3. Розділити його на 4 частини (якщо у вас маленькі форми як у мене 9*9 см), кожну розкачати в пласт, розподілити начинку, згорнути в рулет і розрізати його уздовж, але з одного боку не розрізати до кінця, вийде як би дві смужки, кожну скрутити в равлика і покласти одну на іншу можете подивитися в інтернеті, як формувати краффины).
4. Помістити краффины у відповідні форми і залишити в теплі на расстойку приблизно на дві години(так, розстойка довга, але вони повинні вирости прям в два рази). Випікати при 170 гр близько 30 минут.
5. Варіанти начинок:
Змішати молоко, цукор і мак, довести до кипіння і варити 10 хвилин на маленькому вогні. Вся рідина не випарується, тому після 10 хвилин вимкнути вогонь і додати крохмаль, він забере зайву рідину. В кінці додати масло. Готова начинка повинна бути без рідини, але вона буде задоволена м’яка, як паста) остудить.