паска Краффин на молоці, яйцях та родзинками

Як зробити паска Краффин на молоці, яйцях та родзинками рецепт простий.

Інгредієнти

Борошно – 700 гр
Молоко 3,2% – 200г
Яйця С1 – 110 гр
Жовтки – 45 гр
Дріжджі сухі (активні) – 12 гр
Цукор – 140 гр + 30 гр для опари
Ванільний цукор – 15 гр
Щіпка солі
Сік апельсина – 50 гр
Цедра половини лимона
Цедра половини апельсина
Мед – 30 г
Вершкове масло 82,5% – 80 гр
Вершкове масло для змащування готового тіста – 70 гр
Ізюм – 400 гр

паска Краффин на молоці, яйцях та родзинками покроковий рецепт

1. Робимо опару: Молоко нагріти до 40°, змішати з дріжджами і цукром (30г), залишити на 20 хв у теплому місці. Яйця і жовтки з’єднати з звичайним і ванільним цукром. Збити до пишної світлої маси. Просіяти борошно, змішати її з опарою, яєчною масою, цедрою, соком апельсина і медом.

2. Замішати тісто силіконової лопаткою. Додати розтоплене вершкове масло. Вимісити тісто до моменту, коли воно перестане липнути до рук Змастити миску олією, покласти в неї тісто і залишити підніматися на 1,5 години в тепле место.

3. Ізюм залити окропом і залишити на 15 хв. Потім добре просушити паперовими рушниками. Розділити тісто на 4 частини і залишити відпочити на 15 хвилин, накривши харчовою пленкой.

4. Тонко розкачати кожну частину в прямокутник, змастити розтопленим вершковим маслом, посипати родзинками і сформувати краффин. Перекласти у форму і прибрати на расстойку приблизно на 1 годину. Тісто має піднятися на відео Випікати перші 5 хв при 200°, потім ще 25 хв при 180°.

Відео рецепт 👇