Домашній тірамісу без яєць з маскарпоне і вершками

Домашній тірамісу без яєць з маскарпоне і вершками простий рецепт! Рецепт справжнього класичного Тірамісу на яйцях і самостійне приготування печива савоярді представлений в платних тех. картах !! Знаю, як багато хто любить десерти без вмісту яєць. Тому пропоную вам варіант швидкого, смачного і легкого Тірамісу. Обов’язково готуйте і радуйте улюблених.

Інгредієнти

У мене форма 20 на 28 див., глибина 6-7 див.

* 24-28 шт. печива савоярді
* 300 мл міцного кави
* 320 гр. маскарпоне
* 450 гр. жирних вершків 33%
* 110 гр. цукрової пудри
* 5 гр. екстракт ванілі (за бажанням)
* алкализованное какао для присипки (можна використовувати будь хороше какао)

Домашній тірамісу без яєць з маскарпоне і вершками покроковий рецепт

1. Заварити міцну каву і остудити. За бажанням додати 15 гр. міцного алкоголю. Змішати маскарпоне до однорідності і розм’якшення. Додати цукрову пудру і холодні вершки, а так само екстракт ванілі (за бажанням) збити до більш щільною і повітряної консистенции.

2. Не перестарайтеся, нам потрібен м’який крем. Печиво савоярді вмочити в каві і укласти у форму. Можна попередньо промазати дно форми невеликою кількістю крема.

3. Викласти половину крему поверх просоченого печива. Розрівняти, зверху знову розкласти шар просоченого в каву печива. Накрити залишилися кремом, розрівняти і присипати какао. Прибрати в холод на 2-3 години, після чого можна дегустировать.