Лимонне Пташине Молоко

Лимонне Пташине Молоко простий рецепт. Ароматна, соковита на смак і жовтенька як лимончик. Я поклала туди всього 3 грами натурального барвника куркумину. Я обожнюю її, тому що виходить ось прям завжди. Головне взяти нормальний агар. Той, що в супермаркеті, на 80% складається з мальтодекстрину, так що чудес від нього не чекайте. Я використовую 4 роки наш Гринагар, це просто принадність. Навіть замочувати не треба.

Інгредієнти

▪️білок -125 р
▪️цукор 430 р
▪️вода 270 р
▪️агар 8 р
▪️куркумін 3 р
▪️масло 82,2% – 180 р
▪️згущене молоко 80 р
▪️лимонна кислота 1,5 ч. л.
▪️цедра 1 лимона

Лимонне Пташине Молоко покроковий рецепт

1. М’яке вершкове масло збийте разом зі згущеним молоком і куркуміном до пишноти. Воду, агар, цукор змішайте в каструлі і поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння, помішуючи сироп. ⠀ як закипить, починайте збивати білки з дрібкою солі і лимонної кислотою до міцної піни. ⠀
2. Вам обов’язково треба довести сироп до 110 градусів, якщо немає термометра, то це приблизно 8-9 хвилин після закипання. ⠀ зняти з вогню, дати бульбашок заспокоїтися за півхвилинки і тонкою цівкою вливати в білки, продовжуючи збивати. ⠀ маса почне біліти і збільшуватися в объеме.
3. Збивайте хвилини 3-4, нам потрібно, щоб суміш трохи охолола. ⠀ додайте масляний крем, суфле почне разжижаться, це норма. Засинайте цедру, перемішайте. ⠀
4. Вилийте у форму, відправте в холодильник, через годину вже буде готово! ⠀ Зберігати в холодильнику в закритому контейнере.