Міні штоллени цукерки

Як смачно зробити Міні штоллени цукерки простий рецепт покроковий в домашніх умовах швидко. Цукерки з ШТОЛЛЕНОВ або Stollenkofekt. Рецепт знайшла на німецькому сайті і вирішила спробувати. Готую перший раз, але ідея мені дуже сподобалася. Дріжджове тісто не дають выбродить до кінця і дріжджі виступають в ролі розпушувача.

Інгредієнти

250гр – родзинок (я беру світлий і темний)
75гр – мигдалю
60гр – рома (в оригіналі 40гр, мені не вистачило)

125гр – молока
42гр – пресованих дріжджів
10гр – цукру
500гр – борошна
200гр – м’якого вершкового масла
190гр – цукрової пудри
25гр – мигдальної муки
20гр – Амаретто або ін лікер
100гр – апельсинових цукатів
2ч.л. – кориці
1/3 ч. л. – імбиру
1/3 ч. л. – мускатного горіха
1/3 ч. л. – кардамону

Для просочення:
250гр – масла
250гр – цукрової пудри

Міні штоллени цукерки покроковий рецепт

1. Мигдаль подрібнюємо ножем, родзинки промиваємо; Заливаємо мигдаль та родзинки ромом, прикриваємо і залишаємо на добу. Молоко підігріваємо до 30С, поєднуємо з дріжджами, 10г цукру 125 гр борошна. Прикриваємо і залишаємо на 30 хвилин при 24С; За допомогою насадки «лопатка» збиваємо м’яке вершкове масло з цукровою пудрою близько 5 хвилин, періодично знімаючи налиплу масу на стінки чаші міксера; До збитого масла, додаємо підійшла опару, перемешиваем.

2. Сюди ж додаємо мигдалеву борошно, спеції, звичайне борошно, Амаретто. Об’єднуємо на невеликій швидкості, далі швидкість збільшимо і будемо вимішувати ще 3-4 хвилини; Додаємо вимочений родзинки, мигдаль і апельсинові цукати, перемішуємо; Прикриваємо тісто і залишаємо на 1 годину при 24С; Формуем з тіста цукерочки 2*2см (краще всього розкачати з тіста ковбаски і різати їх на шматочки товщиною 2 см), викладаємо на деко, застелений пергаментним папером, даємо постояти 10 хвилин;

3. Випікаємо в заздалегідь розігрітій до 200С духовці близько 15 хвилин; Для просочення розтоплюємо вершкове масло. Занурюємо цукерки в масло, а потім обвалюємо в цукровій пудрі, викладаємо на решітку до повного охолодження. Складаємо цукерки в герметичний контейнер і залишаємо в прохолодному місці настоюватися близько тижня (в оригінальному рецепті – два тижні). P. s. В оригінальному рецепті використовують не мигдалеву борошно, а перемелюють мигдаль з 25гр цукрових пудры.

Відео рецепт 👇