Медово імбирні пряники з в глазурі

Як зробити Медово імбирні пряники з в глазурі рецепт простий 🎄

Інгредієнти

ТІСТО (~ на 25 штук)
50 грам меду, 75 грам цукру 2/3 чайної ложки імбиру, 2 чайних ложок ванільного цукру, 1 чайна ложка кориці, 2/3 чайної ложки мускатного горіха, 0,5 чайної ложки соди, 60 грам вершкового масла, 1 яйце, 185-200 грам борошна

ГЛАЗУР:
1 білок, 6 крапель лимонного соку, 80 грам цукрової пудри.

Медово імбирні пряники з в глазурі покроковий рецепт

1. У сотейнику змішати цукор, імбир, корицю, мускатний горіх, ван. цукор, і мед, розтопити суміш і довести її до перших киплячих бульбашок, постійно помішуючи. Вимикаємо вогонь, додаємо соду, і активно заважаємо, маса спіниться і посвітлішає. Додати яйце і перемішати до однорідності. Перелити суміш в миску, додати вершкове масло і замісити м’яке, злегка липнущее тісто, поступово всипаючи просіяне муку.

2. Борошно різна, може піти трохи менше або більше. Загортаємо у плівку і прибрати в холод на 10-15 хвилин. Стіл присипати борошном, розкотити тісто: Товщина ~ 0,7-0,8 див. Вирізати печиво за допомогою формочок. Деко застеляємо пергаментом, викладаємо пряники, залишаючи між ними невелика відстань. Випікати в заздалегідь розігрітій духовці 7-8 хвилин на 170 градусів, і одразу дістаємо. Спочатку вони будуть м’якими, потрібно дати трохи остыть.

3. ГЛАЗУР:
До білка додати лимонний сік і збити міксером, поступово підсипаючи цукрову пудру. Готову глазур буде повільно стікати з лопатки. В глазур додаємо харчовий барвник і робимо з допомогою зубочистки хаотичні розлучення. Занурюємо в глазур лицьовою стороною, трохи трясемо, щоб прибрати надлишки глазурі. Барвників можна використовувати кілька. Можна просто залити глазур’ю або зробити малюнки з допомогою кондитерського мішка і посылки.

Відео рецепт 👇