Торт з шоколадним бісквітом з кремом шантільї

Як зробити торт з шоколадним бісквітом з кремом шантильї рецепт. У ці вихідні дуже хотілося чого-небудь черешневого, але не клафуті. Мої діти не приймають цей пиріг. І альтернативою став улюблений Чорний ліс з яким хочу сьогодні поділитися з вами! Дуже простий у приготуванні і дуже смачний при дегустировании. Ловіть шматочок тортика!

Інгредієнти

Шоколадний бісквіт
4 яйця
1 жовток
120 г цукру
50 г борошна
50 г картопляного крохмалю
20 г какао порошку

Сироп
150 г води
200 р цукру
30 г вишневого лікеру

Крем шантильї
500 г вершків
50 г цукрової пудри
Ваніль на кінчику ножа

Торт з шоколадним бісквітом з кремом шантильї покроковий рецепт

1. Шоколадний бісквіт
Збиваємо яйця, жовток і цукор хвилин 10 до збільшення маси. Акуратно вводимо борошно, крохмаль і какао порошок, заздалегідь просіяний. Викладаємо у форму, заздалегідь промазану маслом. Відправляємо в духовку на 20-25 хвилин при температурі 170°С. Готовність перевіряємо дерев’яною паличкою. Виймаємо, остуджуємо. Бісквіт розрізаємо на 3 части.
2. Сироп
В сотейнику об’єднати всі інгредієнти і довести до кипіння. Знімаємо з вогню, остужаем.
3. Крем шантильї.
Збиваємо вершки до м’яких піків. Вводимо цукрову пудру і збиваємо до міцних піків. Крем готовий.
Класичний торт робиться з вишнею в сиропі. Але я замінила на свіжу черешню,поки сезон. І вийшло теж дуже непогано,навіть я б сказала свіжо. А ви можете використовувати черешню на ваш розсуд свіжу або в сиропі.
Збираємо торт. Перший диск просочуємо сиропом, відсаджуємо крем і викладаємо черешню. Кладемо другий шар бісквіта і проробляємо ті ж маніпуляції. Викладаємо третій шар бісквіта, просочуємо сиропом і прикрашаємо кремом і черешнею. Торт готовий. Приємного всім аппетита.