Маковий пиріг із дріжджового тіста на молоці

Як смачно зробити Маковий пиріг із дріжджового тіста на молоці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

ДЛЯ ТЕСТУ:
Молоко-250 мл
Дріжджі-8 гр
Цукор-50 гр
Яйце-1 шт
Сметана-1 ст. л
Кукурудзяний крохмаль-1 ст. л
Розпушувач-1/2 ч. л
Ванілін за бажанням
Вершкове масло-25 гр
Сіль-щіпка
Борошно-300-400 гр
Жовток для змазування пирога

НАЧИНКА:
Цукор-2 ст .л
Мак -2-3 ст. л

Маковий пиріг із дріжджового тіста на молоці покроковий рецепт

1. Готуємо опару: до теплого молока додати дріжджі, сіль і цукор, перемішати ,накрити і прибрати на 10 хвилин, щоб піднялася шапочка. Далі додати до опарі: розтоплене вершкове масло, яйце, сметану, крохмаль, розпушувач і ванилин.

2. В кінці додаємо борошно і замішуємо тісто. Тісто не повинно липнути до рук, надто не забивайте тісто борошном. Прибрати в тепло на 1 годину, щоб тісто піднялося. Піднялося тісто обминаємо і знову прибираємо в тепло на 30 минут.

3. Обов’язково накриваємо харчовою плівкою. Тісто ділимо на 3 частини, кожну частину розкачуємо і збираємо як показано на відео. Змащуємо жовтком і випікаємо при 180 ° С 30-40 хвилин, до рум’яної скоринки. Орієнтуйтеся по своїй духовці! Приємного всім чаювання

Відео рецепт 👇