Домашні батончики з вівсяних пластівців на сковороді

Смажу вівсянку на сковороді і отримую батончики до чаю. Батончики з вівсяних пластівців. Це так просто і дуже смачно. Виходить з першого разу, а змінюючи наповнювач можна отримувати кожен раз новий смак. Як зробити Домашні батончики з вівсяних пластівців на сковороді з медом і горіхами на сковороді рецепт простий від Калнина Наталя.

Інгредієнти

вівсяні пластівці -250
горіхи або насіння-80г
вершкове масло -70г
цукор -50г
мед -100г
курага -80г
шоколад -80г
сіль -1/2ч.л.

Домашні батончики з вівсяних пластівців на сковороді покроковий рецепт

1. Волоські горішки грам 80 поріжемо ножем, горішки можна замінити на будь-які інші горішки або на насіння соняшнику або гарбузове наприклад. Беремо сковороду і насипаємо 250 грам вівсяних пластівців, я буру вівсяні пластівці швидкого приготування, які потрібно варити 5 хвилин. додаємо горішки і смажимо помішуючи на середньому вогні хвилин 5-7. Поріжемо курагу 80 грам, можна замінити на ізюм, чернослив.

2. Ножем порубаємо плитку шоколаду вагою 80 грам. Тепер коли вівсяні пластівці подсушились, знімаємо з вогню. У сковородом кладемо 70 грам вершкового масла і додамо 50 грам цукру, а цукор з маслом розтопиться, додаємо 100 грам меду. Перемішуємо, мед не потрібно доводити до кипіння потрібно лише все прогреть.

3. Тепер додаємо обсмажені вівсяні з пластівцями з горішками перемішуємо, додаємо сухофрукти і шоколад ще раз перемішуємо. Знімаємо з вогню. Відповідну форму застелем папером для випічки або харчовою плівкою кладемо масу і добре утрамбовуємо. Прибираємо в холодильник на 2 години, потрібно щоб маса застигла. До речі мед Ви можете замінити на цукор або сироп, наприклад шиповника.