Ромова баба з глазурю

Ромова баба з глазур’ю рецепт простий. Один з найулюбленіших видів випічки. В дитинстві їла їх постійно. На жаль пекарня, де були ці ідеальні бабки, давно закрилася. Але я можу відтворити цей смак у себе на кухні!

Інгредієнти

– мука 270 гр.,
– цукор 50 гр.,
– яйце куряче 2 шт.,
– молоко тепле 170 мл,
– масло вершкове 100 гр.,
– сіль щіпка ,
– дріжджі 5 гр.,
+
Цукор 300 мл
Вода 300 мл
Ром білий (70 мл)
+
Цукрова пудра 200 гр.
Яєчний білок 1 шт.
Пара крапель лимонного соку
Рожевий екстракт 1-2 краплі (необов’язково)
Харчовий барвник

Можна використовувати готову суміш для глазурі.

Ромова баба з глазур’ю покроковий рецепт

1. В тепле молоко додаємо дріжджі і цукор. Залишаємо на 15 хв. Додаємо яйця, сіль і борошно. Починаємо замішувати тісто. Через 1,5-2 хв додаємо вершкове масло і замішуємо досить рідке, липке тісто. Воно таким і має бути! Відправляємо в тепле місце на 1,5 години. За допомогою ложки викладаємо тісто у формочки.
2. Залишаємо ще на 20 хв. Випікаємо при 180°С близько 20-25 хв. До яскравого кольору. Цукор і воду відправляємо в сковороду на сильний вогонь, доводимо до повного розчинення цукру. Ром можна додати (тоді буде алкогольна версія) або кип’ятити разом з ним.
3. Готові бабки опускаємо в гарячий сироп, щоб вони добре просочилися. Залишаємо їх підсохнути на 20-30 хв при кімнатній температурі. Покриваємо зверху глазур’ю. Приємного апетиту і пам’ятайте солодке життя-це філософія!