Печиво вірменське Гата Мацунов

Як зробити Печиво вірменське Гата Мацунов простий рецепт.

Інгредієнти

200г злив. масло
200г мацун (мацоні. Можна сметана 20-25%)
1 г/л цукру
1 ч/л розпушувача
0,5 год/л соди
350-420 г борошна (приблизно, визначитеся по консистенції тесту)
Ванілін
2 яєчних жовтків
Сіль

Начинка
150 г цукор
100 р слив. масло
120 г борошна
Ванілін

Печиво вірменське Гата Мацунов покроковий рецепт

1. Дуже холодне злив. масло натерти з борошном і перетерти в крихту. У мацун додати розпушувач, соду і жовтки, цукор, сіль і ванілін, добре перемішати і нанести на борошняну масу і замішувати руками.

2. Довго не треба замісити. Покласти у пакет і відправити в холодильник на 30-40 хвилин. Для начинки: всі зазначені інгредієнти змішати і перетерти в крошку.

3. Потім тісто дуже тонко розкачати, змастити білком, викладаємо начинку і розподіляємо по всьому тесту. Звертаємо рулетик і розрізів, як показала на відео. Змащуємо яйцем і відправляємо в духовку при 190-200 градусів .

Відео рецепт 👇